WordPress domineert 33.3% van het internet

12 maart 2019
Internet
JKC Media B.V.

Heeft u een eigen website met een content management systeem? Hoogstwaarschijnlijk is het dan in het CMS WordPress ontwikkeld. Uit de statistieken van W3Techs blijkt dat WordPress al 33.3% van het totale internet domineert en meer dan 60% van alle websites met een content management systeem. Hoe kan dit en waarom kiezen zoveel website eigenaren voor WordPress?

Wat is WordPress eigenlijk?

Het kan zijn dat u er nog nooit van heeft gehoord. WordPress is een open source content management systeem die al sinds 2003 beschikbaar is. WordPress kenmerkt zich door het gemakkelijke gebruik, de vrijwel onbeperkte mogelijkheden en dat het volledig gratis is (althans, de WordPress.org versie, niet de WordPress.com versie).

 

Waarom kiezen steeds meer mensen voor WordPress?

WordPress heeft veel voordelen. Zo is WordPress bijvoorbeeld:

  • Volledig ‘open-source’. Dit houdt in dat de broncode van het systeem vrij en open gedeeld wordt zodat er veel ontwikkelaars aan mee kunnen werken.
  • Zeer gebruiksvriendelijk. Het is zowel voor de ontwikkelaars als voor de site-eigenaren relatief makkelijk te onderhouden en up te daten.
  • Goed te indexeren in zoekmachines. WordPress is geoptimaliseerd om goed geïndexeerd te kunnen worden in zoekmachines zoals Google.
  • Het is veilig. Hoewel sommige webdesigners dit tegenspreken, is het meestal beter om voor een CMS als WordPress te kiezen (waar honderden developer dagelijks vrijwillig aan helpen) dan voor een custom made CMS als het gaat om veiligheid.

 

Wordt WordPress alleen door kleine websites gebruikt dan?

Zeker niet, er zijn zelfs overheidsinstanties en grote internationale bedrijven die WordPress gebruiken. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 

Hoe heeft die trend van WordPress zich eigenlijk kunnen ontwikkelen?

Hoe kan het zijn dat een content management systeem uit 2003 16 jaar later al meer dan 33% van het totale internet domineert? Waarschijnlijk komt dit door het gebruiksgemak van WordPress en de mogelijkheden binnen het systeem. Daarnaast werken er ook steeds meer webdesigners en internetbureau’s met WordPress. Zo is de term WordPress internetbureau enkele jaren op internet zelfs een begrip geworden.

 

Ook een WordPress website laten maken?

Wilt u ook een website laten maken in WordPress voor uw onderneming? Dat is mogelijk, wij bieden pakketten speciaal voor zzp’ers en het mkb aan vanaf €499 exclusief BTW. Bekijk onze website voor meer informatie hierover.

 

Conclusie

Wij denken dat deze trend zich voorlopig echt nog blijft ontwikkelen en dat WordPress een goede en stabiele keuze is om uw (toekomstige) website mee te bouwen. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben met betrekking tot dit artikel, laat dan gerust een reactie achter of neem contact met ons op.

To top
Chat openen
Stuur ons een berichtje voor meer informatie of vragen via WhatsApp.