SpeelGoed Eindhoven: een eigen, unieke website

Een nieuwe website die bezoekers enthousiasmeert en tot actie overzet, dat is het doel met de site voor de voucherregeling SpeelGoed Eindhoven. Onderzoeks- en innovatiecentrum op het gebied van beweging, het InnoBeweegLab, schakelde ons in opdracht van gemeente Eindhoven in om een kersverse website op te zetten in de look en feel van de gemeente.

Website bekijken

Wat is SpeelGoed Eindhoven?

SpeelGoed Eindhoven is een website voor de voucherregeling SpeelGoed van de gemeente Eindhoven. Vanuit de subsidie worden vouchers toegekend aan allerlei organisaties uit Eindhoven om innovatief sport- en spelmateriaal te verschaffen, vertelt communicatie- en projectmedewerker van het InnoBeweegLab, Maureen Pennings. “Zo krijgen bijvoorbeeld kinderdagverblijven, scholen, welzijnsinstellingen en sportorganisaties de kans om kennis te maken met innovatieve sport- en spelproducten. Met als doel: Eindhovenaren van alle leeftijden meer en/of beter te laten bewegen op een nieuwe manier.”

Een eigen, unieke website

Het project kreeg een gloednieuwe eigen website. “We twijfelden eerst de informatie op de website van InnoBeweegLab onder te brengen, maar dan bereiken we grotendeels ons eigen netwerk. Met de voucherregeling willen we juist ook een andere doelgroep aanspreken. Het lostrekken van onze eigen website met een unieke site in de huisstijl van gemeente Eindhoven, spreekt zo de hele gemeente aan.”

Alle vertrouwen

Het InnoBeweegLab werkte al eerder samen met JKC Media, via een tip van hun eerdere webdeveloper. Zo ook bij de opzet van de website voor het Urban Sports Performance Centre (USPC), een apart onderdeel van de stichting. Maureen: “En die eerdere samenwerkingen waren heel prettig. Justin en het team denken goed mee, komen met nieuwe ideeën en pakken het werk snel op. We hadden veel vertrouwen dat het helemaal goed zou komen.” En dat vertrouwen bleek volkomen terecht. Het project is razendsnel afgerond: de tijd tussen de vraag voor de website SpeelGoed Eindhoven en de livegang was twee maanden.

Voor de website van het USPC werkte het InnoBeweegLab in eerste instantie samen met een andere partij. “De back-end was toen alleen rommelig. Het overzicht was na verloop van tijd weg. En dat gaat bij JKC Media juist goed: de voorkant ziet er piekfijn uit terwijl de back-end ook erg fijn werkt voor mensen die zelf geen webdeveloper zijn.”

Enthousiast en duidelijk

De samenwerking tussen het InnoBeweegLab, gemeente Eindhoven en JKC Media verliep vlekkeloos. “De site heeft grotendeels de uitstraling van de gemeente. Denk aan het logo, de kleuren en de fonts. Bovendien is de inhoud kort en krachtig. Bij subsidies komen vaak veel moeilijke termen en formulieren kijken, dat kan afschrikken. Deze website enthousiasmeert bezoekers en laat gelijk en duidelijk zien welke stappen zij moeten ondernemen.”

"Het levelen op sociaal niveau werkt super. Justin strooit niet met moeilijke technische termen, maar geeft je duidelijke terugkoppeling die goed te begrijpen is."

Maureen Pennings

Communicatie- en projectmedewerker – InnoBeweegLab

To top
Chat openen
Stuur ons een berichtje voor meer informatie of vragen via WhatsApp.