PumpTracks: petities voor vrijwel iedere gemeente

Unieke, veilige en inclusieve speelplekken: Velosolutions Benelux bouwt deze PumpTracks door heel het land. Ze zochten een partij om hun site voor PumpTracks te vernieuwen. Je leest meer over de vraag naar de nieuwe website en het eindresultaat.

Website bekijken

Wat zijn PumpTracks?

Een PumpTrack is een asfaltbaan die functioneert als speelpark en sportvoorziening, voor alles wat eroverheen kan rollen. Denk aan skateboards, skeelers en mountainbikes. “Een ultieme, inclusieve urban speeltuin”, vertelt Maxime Verdijk van Project Support Velosolutions Benelux. Dat bedrijf bouwt de PumpTracks. Inmiddels zijn er in Nederland en België al meer dan vijftig verspreid. Maxime: ‘Elke locatie is anders, en daarmee is ook ieder ontwerp anders.” De experts van Velosolutions bouwen de PumpTracks met de grootste zorg, altijd in goed overleg zodat naar alle wensen gekeken wordt.

Nieuwe website, bestaande website

De vorige website voldeed niet meer aan de eisen. “Hij was verouderd en langzamer. De achterkant van de site was niet functioneel meer”, geeft Maxime aan. Daarom was het tijd voor een nieuwe en frisse look. Een look die nog wel goed bij de bestaande huisstijl past van Velosolutions zelf, aangezien het bedrijf internationaal opereert. “We hadden al een handboek voor de huisstijl die we meenamen.”

Petities voor een PumpTrack

De website voor PumpTracks is gericht op twee verschillende doelgroepen. “Aan de ene kant hebben we de klant, degene die de PumpTrack aanschaft. Voorbeelden zijn gemeentes, vakantieparken en soms particulieren.” Voor hen is informatie belangrijk zoals uitleg over wat een PumpTrack is, hoe het past binnen een bepaald gebied, wat de kosten zijn en wat er allemaal bij komt kijken. “Aan de andere kant heeft de site een focus op mensen die willen ‘pumpen’, die de plekken willen gebruiken en willen weten waar er een in de buurt is”, vertelt Maxime. “De petities en het stappenplan zijn op hen gericht.” De website is een combinatie van de twee invalshoeken.

Voor bijna ieder dorp en elke gemeente in Nederland (en gedeeltelijk België) staan er petities op de website. De petities zijn een goede eerste stap om een PumpTrack bij de gemeente aan te kaarten. “Initiatiefnemers kunnen de petitie bij de gemeente laten zien”, geeft Maxime aan. “Wanneer die ook enthousiast is over het project, neemt de gemeente contact met ons op en gaan we aan de slag.”

Gelijk tevreden met de eerste opzet

De samenwerking begon met een startgesprek waarin alle wensen en eisen voor de website ter sprake kwamen. Daarna volgde een eerste opzet. “En daar waren we gelijk grotendeels tevreden mee. We lieten onze verbeteringen weten en leverden content aan, die vervolgens weer verwerkt werden. Zo ging de ontwikkeling van de site lekker snel.”

"De eerste versie van de website zag er al erg goed uit omdat er goed naar onze wensen is geluisterd "

Maxime Verdijk

Project Support Velosolutions Benelux

To top
Chat openen
Stuur ons een berichtje voor meer informatie of vragen via WhatsApp.