Onlinediscowinkel.nl: de 20-jaar oude webshop is compleet vernieuwd

Een webshop van twintig jaar oud was wel aan vervanging toe. VDS Evenement & Show B.V zocht een partij om de verouderde webshop Onlinediscowinkel.nl te vernieuwen, met moderne functionaliteiten en een design van deze tijd. JKC Media ging aan de slag.

Website bekijken

Een van de eerste 

Onlinediscowinkel.nl is een webshop met een groot aanbod aan apparatuur voor licht, geluid en special effects. Eigenaar Henri Schalkx vertelt dat VDS Evenement & Show B.V., waar Onlinediscowinkel.nl een onderdeel van is, in 1978 startte. Toen het internet erbij kwam begonnen ze als een van de eerste een webshop op het gebied van discoverlichting- en geluid. “Toen er meer webshops bijkwamen, werd onze toegevoegde waarde echt onze service: installatie, snelle levering en garantie.” Uiteindelijk begon de focus te liggen op de bestellingen in de webshop, aangezien daar meer vraag naar is dan complete installaties.

Vernieuwing was broodnodig

En die webshop was inmiddels twintig jaar oud. “Eigenlijk was de vernieuwing al eerder nodig”, vertelt Henri. ”Maar het is toch een flinke investering, die moeilijk terug te verdienen is door de dunne marges in onze branche.” Een collega van Henri in hetzelfde gebouw werkte al eerder met JKC Media samen. “Ik hoorde dat gesprek aan en ging daarna om de tafel zitten met Justin.” Zo is de samenwerking tot stand gekomen.

Functionaliteit en uitstraling

Met de nieuwe webshop wordt eerst teruggegaan naar de basis. Henri: “We beginnen met één leverancier, die bijna 6.000 artikelen aanlevert. Als dat goed gaat, kunnen we uitbreiden naar meer leveranciers.” De focus lag bij de herontwikkeling op functionaliteit en uitstraling. “Veel dingen die wij in de vorige webshop handmatig moesten doen, zijn nu geautomatiseerd. Ook een hedendaags design is belangrijk.”

Henri gaf aan het begin van het proces zijn wensen door. “Vooral een functionele webshop met een uitstraling van nu zijn voor mij van belang. Hoe het er verder uit moest zien, liet ik over aan degenen die er verstand van hebben. Alleen de menustructuur moest in grote lijnen overeenkomen met die van de importeur.” JKC Media leverde een eerste design en die basis was goed. “Na een inhoudelijk lijstje met kleine opmerkingen was de webshop zo goed als af.”

Boven verwachting

De samenwerking verliep erg goed, geeft Henri aan. “De afspraken werden precies nagekomen: mijn lijstje met opmerkingen werd voor 100% aangepast. Daardoor ging de samenwerking erg soepel en snel.”

"De samenwerking was boven verwachting goed."

Henri Schalkx

Eigenaar

To top
Chat openen
Stuur ons een berichtje voor meer informatie of vragen via WhatsApp.