Het digitale thuis van EFFECT Photonics

Niet alleen bedrijven uit het MKB schakelen onze diensten in. Het internationale EFFECT Photonics ging met JKC Media in zee voor een gloednieuwe website. Online marketing specialist Corlia van Tonder vertelt over de samenwerking.

Website bekijken

Wat doet EFFECT Photonics?

Where Light Meets Digital: EFFECT Photonics levert geïntegreerde systemen op het gebied van optische communicatie. Deze vorm van communicatie gebruikt licht om informatie op lange afstanden over te dragen. Het internationale bedrijf heeft vestigingen in vier landen, verspreid over drie verschillende continenten.

Gelijk een goede klik

EFFECT Photonics zocht een partij om de website te vernieuwen en zo up-to-date te blijven. Marketing directeur Nina en multimedia designer Paul gingen met eigenaar van JKC Media Justin om tafel zitten. Corlia: “En zij voelden gelijk de goede klik. Onze research liet bovendien zien dat JKC een creatieve en betrouwbare partij is, waar we ook nadat de website klaar is mee kunnen blijven samenwerken.” Een extra bonus: JKC Media is bij EFFECT Photonics in Eindhoven Strijp-S om de hoek. “Zo konden we de afgelopen maanden even langs gaan voor een meeting met een kop koffie erbij in de warme zomerzon.”

Het digitale thuis

De samenwerking liep dan ook op rolletjes. “We werkten samen met bijna iedereen van het team van JKC Media, ieder met een eigen skill set en specialisme die bijdragen aan het succes van de nieuwe website.” Zo staken bijvoorbeeld designer Dylan van JKC Media en de designer van EFFECT Photonics Paul de koppen bij elkaar en kwamen zij samen met een goed conceptdesign vóór de daadwerkelijke ontwikkeling van de website.

De nieuwe website is het ‘digitale thuis’ van het bedrijf, geeft Corlia aan. “We verkopen bijvoorbeeld geen producten via de website. Het doel is voornamelijk brand awareness: dat mensen ons online makkelijk kunnen vinden.” Ook het verspreiden van content zoals artikelen valt onder de doelen van de website. Een ander belangrijk onderdeel is de koppeling met de HR-software Recruitee. “Aangezien we allerlei vacatures in verschillende continenten open hebben staan, moet die software geautomatiseerd en efficiënt vanuit één plek werken.”

Geen berg is te hoog

“Het team van JKC Media vindt altijd op een creatieve manier de beste oplossing voor moeilijkheden”, vertelt Corlia. “Geen berg is te hoog om te beklimmen als het op uitdagingen aankomt. Bij het ontwikkelen van een website loop je altijd tegen problemen aan. En die worden snel en goed opgelost. Met een prachtige website als eindresultaat.”

"Als er een probleem is, hebben we een geweldige bron met Justin die altijd bereikbaar is en wil helpen."

Corlia van Tonder

Het marketing team van EFFECT Photonics met online marketing specialist Corlia van Tonder (linksonder)

To top
Chat openen
Stuur ons een berichtje voor meer informatie of vragen via WhatsApp.