Build Back Better Ukraine: Oekraïne ondersteunen in de wederopbouw

Oekraïne helpen met de wederopbouw. Dat is het doel van Build Back Better Ukraine, een initiatief van het Nederlandse Qualified B.V. De organisatie schakelde JKC Media in om de nieuwe website te ontwikkelen.

Website bekijken

De wederopbouw in Oekraïne

“Build Back Better Ukraine is een initiatief van hightech platformorganisatie Qualified”, vertelt initiator Ron Meelen. “Wij hebben bij Qualified een werknemer in dienst die in Oekraïne is geboren, Inna Dikoun. Ik vroeg haar een paar uurtjes per week te onderzoeken hoe we Oekraïne kunnen ondersteunen voor als de oorlog voorbij is. Dat is inmiddels 40 uur per week geworden.” De vraag voor hulp bij de wederopbouw bleek erg groot, ook nu al. “Daarom zijn we het initiatief gestart”, zegt Ron. “Om te kijken waar we in Oekraïne mee kunnen helpen aan projecten rondom technologische innovatie, en in Nederland of Europa technologieorganisaties te zoeken en koppelen aan Oekraïense organisaties.”

Een voorbeeld van een project van Build Back Better Ukraine is Demining: geautomatiseerde ontmijning via drones. Het project is in samenwerking met een Oekraïense stichting en verschillende Nederlandse partijen zoals data science-startup Datacation.

Snel een inhoudelijk goede website

Build Back Better Ukraine is via High Tech Campus Eindhoven bij JKC Media uitgekomen. “We hebben twee bedrijven benaderd, waaronder JKC Media”, licht Ron toe. “Al snel werd de keuze JKC Media, aangezien jullie op een snelle manier een inhoudelijk goede website neer konden zetten die aan onze verwachtingen voldoet.”

De organisatie legde hun wensen bij ons neer en een eerste template voor de nieuwe site werd opgezet. De site hoeft niet in lijn te zijn met de huisstijl van initiatiefnemer Qualified. “Build Back Better Ukraine staat daar compleet los van. In overleg is een bepaalde template gekozen en deze dient als basis voor de website.”

In no time een nieuwe website

Binnen een vrij korte tijd werd de website opgezet. Ron: “We wilden onze verschillende doelgroepen zo snel mogelijk aanspreken en bereiken. Het gaat dan om techpartners, ecosysteempartners, financieringsorganisaties en Oekraïense organisaties, waaronder ook de overheid. Aangezien er al een aantal projecten gestart was, was vlug een kwalitatieve website nodig om de doelgroepen in hun eigen taal te informeren.”

De focus ligt op genoeg call to actions (CTA), formulieren om direct gegevens achter te laten en de meertalige functie. “De website is er in het Nederlands, Engels en Oekraïens, zodat we al onze doelgroepen aanspreken.”

Erg flexibel

Vanaf het begin liep de samenwerking met JKC Media erg goed. Aangezien er vaart achter de livegang van de website voor Build Back Better Ukraine zat, werd het project snel opgepakt. Er kwam vlug een concept om op door te bouwen. Ron: “JKC Media heeft gedaan wat we vroegen en zelfs wat meer. Er was veel flexibiliteit: niets was al gelijk in beton gegoten.”

Bovendien kan de organisatie met JKC Media ook buiten WordPress om doorbouwen. “Qualified heeft een eigen platform ontwikkeld, en Justin spreekt die programmeertaal ook. Dat is nog een reden waarom we voor JKC Media hebben gekozen. Voor het mogelijk in de toekomst doorontwikkelen van de website van Qualified is het een groot pluspunt.”

"JKC Media leverde snelheid, flexibiliteit en duidelijke communicatie tijdens de ontwikkeling van de website."

Ron Meelen

Co-founder Qualified en initiatiefnemer Build Back Better Ukraine

To top
Chat openen
Stuur ons een berichtje voor meer informatie of vragen via WhatsApp.