Kosten huisstijl ontwerp, waar op te letten?

26 november 2018
Ondernemen
JKC Media B.V.

Hoe zijn eigenlijk de kosten van een huisstijl ontwerp opgebouwd? Hoe kan u hierop besparen? En wat zijn redelijke tarieven? Dat vertellen we u in dit artikel.

Hoe uitgebreid is de huisstijl?

Een huisstijl kan uitgebreid of wat eenvoudiger zijn. Wellicht heeft u helemaal geen enveloppen ontwerpen of notitieblokjes ontwerpen nodig voor uw onderneming, hier kan u makkelijk op besparen door dit dus niet te laten ontwerpen. Houd er wel rekening mee dat als u dit doet wel bespreekt met de grafisch vormgever of het in de toekomst altijd nog wel mogelijk is om dit te laten ontwerpen in het geval u ze toch nog nodig heeft.

In de meeste gevallen is dit de basis wat u nodig heeft voor uw onderneming:

(psst, we bieden het bovenstaande aan in ons huisstijl ‘starter’ pakket voor slechts € 199. Bekijk het aanbod!)

 

Revisierondes?

Het aantal ‘revisierondes’ (het aantal keren dat het ontwerp herontworpen wordt, meestal op basis van feedback van de opdrachtgever) is cruciaal voor hoe de kosten worden opgebouwd van een huisstijl ontwerp.  Als u hierop wilt besparen dan is dat meestal wel mogelijk, maar houd er wel rekening mee dat u in de revisierondes die u dan nog heeft duidelijk en exact moet zijn tegenover uw grafisch vormgever. Anders zou u wellicht al uw revisierondes verdoen en moet u later alsnog bijbetalen.

 

Ontwerpen laten drukken of zelf regelen?

Laat u de ontwerpen drukken door de grafisch vormgever of regelt u zelf een drukker? Wat veel mensen denken die een grafisch vormgever inhuren om een huisstijl te ontwerpen is dat het goedkoper is om zelf een drukker te regelen. En dat is ook meestal zo, echter is de marge die de grafisch vormgever hierover maakt meestal vrij minimaal. En daarnaast (nog belangrijker) is dat u zelf geen problemen heeft als u een druk is misgegaan. De grafisch vormgever is in dit geval hier voor verantwoordelijk.

Daarom raden we aan om het laten drukken door uw grafisch vormgever te laten drukken, zeker als u nog geen ervaring heeft met het laten bedrukken van ontwerpen is dat verstandig.

 

Betrouwbaarheid en kwaliteit grafisch vormgever?

Natuurlijk zijn er onder grafisch vormgevers ook verschillen in tarieven, waardoor het soms ook aantrekkelijk lijkt om een student in te huren voor een paar tientjes bij wijze van spreken. Maar heeft u al rekening gehouden met auteursrecht en licentiëring? Of de professionaliteit en kwaliteiten van de grafisch vormgever? Of als u later meer ontwerpen in een eenduidige uitstraling wilt hebben dat de grafisch vormgever hiervoor dan ook beschikbaar is?

Daarnaast is het ook belangrijk om het portfolio van uw grafisch vormgever te bekijken om te controleren of het (naar uw persoonlijke mening) goede kwaliteit levert. Dit geeft vaak iets aan over de ervaring van de grafisch vormgever en dus ook hoe goed de desbetreffende grafisch vormgever u kan helpen met uw opdracht.

Ook is het helaas zo dat er nog veel wordt opgelicht in deze branch. Controleer altijd de bedrijfsgegevens en bel bijvoorbeeld ook een keer een bedrijf op om te controleren of het ook echt bestaat.

 

Wilt u een huisstijl laten ontwerpen door JKC Media B.V.?

JKC Media B.V. ontwerp al sinds 2017 huisstijlen voor diverse bedrijven. We helpen u graag verder aan een professioneel huisstijl ontwerp voor uw onderneming. Bekijk nu het starter pakket voor slechts € 199 exclusief btw voor de kosten huisstijl ontwerp!

To top
Chat openen
Stuur ons een berichtje voor meer informatie of vragen via WhatsApp.