Kosten huisstijl ontwerp, waar moet je op letten?

30 november 2020
Ondernemen
Demi van Opstal

Hoe zijn eigenlijk de kosten van een huisstijl ontwerp opgebouwd? Hoe kan je hierop besparen? En wat zijn redelijke tarieven? In dit artikel vertellen we je er meer over.

Hoe uitgebreid is de huisstijl?

Een huisstijl kan heel uitgebreid of juist wat eenvoudiger zijn. Wellicht heb je helemaal geen envelopontwerpen of notitieblokjesontwerpen nodig voor jouw onderneming, hier kan je makkelijk op besparen door deze niet mee te nemen bij het ontwerpen. Het is handig dit wel te bespreken met je grafisch vormgever, mocht je ze in de toekomst toch nodig hebben.

In de meeste gevallen is dit de basis wat je nodig hebt voor jouw onderneming:

  • Logo ontwerp
  • Visitekaartje ontwerp
  • Briefpapier ontwerp

(Op zoek naar een ontwerper? Wij bieden het bovenstaande aan in ons huisstijl ‘starter’ pakket voor slechts € 199. Bekijk het aanbod!)

Revisierondes?

Het aantal ‘revisierondes’ (het aantal keren dat het ontwerp herontworpen wordt, meestal op basis van feedback van de opdrachtgever) is cruciaal voor hoe de kosten van een huisstijl ontwerp zijn opgebouwd. Je kunt hierop besparen, maar wees dan in de revisierondes die je hebt erg duidelijk en exact tegenover jouw grafisch vormgever. Anders moet je later alsnog meer rondes inplannen en daarvoor bijbetalen.

Ontwerpen laten drukken of zelf regelen?

Laat je de ontwerpen drukken door de grafisch vormgever of regel je de drukker zelf? Veel mensen denken dat het goedkoper is zelf een drukker te regelen wanneer je een grafisch vormgever hebt ingehuurd voor je huisstijl. Vaak is dat ook zo, maar de marge die de grafisch vormgever ervoor vraagt is vrij minimaal. En bovendien heb je dan zelf problemen als de druk is misgegaan, terwijl anders de vormgever daar verantwoordelijk voor is.

Daarom raden we aan om het te laten drukken door jouw grafisch vormgever. Dat is zeker verstandig als je nog geen ervaring heeft met het laten bedrukken van ontwerpen.

Betrouwbaarheid en kwaliteit grafisch vormgever

Natuurlijk zijn er onder grafisch vormgevers ook verschillen in tarieven, waardoor het soms aantrekkelijk lijkt om een student in te huren voor een paar tientjes, bij wijze van spreken. Maar heb je dan wel rekening gehouden met auteursrecht en licentiëring? Of de professionaliteit en kwaliteiten van de grafisch vormgever? Of dat de vormgever ook beschikbaar is als je meer wil laten ontwerpen in een eenduidige uitstraling?

Daarnaast is het ook belangrijk om het portfolio van jouw grafisch vormgever te bekijken om te controleren of hij of zij (naar jouw persoonlijke mening) goede kwaliteit levert. Dit geeft vaak iets aan over de ervaring van de grafisch vormgever en dus ook hoe goed de desbetreffende grafisch vormgever jou kan helpen met je opdracht.

Het is helaas ook zo dat er nog veel opgelicht wordt in deze branche. Controleer altijd de bedrijfsgegevens en bel bijvoorbeeld ook een keer een bedrijf op om te controleren of het echt bestaat.

Wil jij een huisstijl laten ontwerpen door JKC Media?

Wij ontwerpen al sinds 2017 huisstijlen voor diverse bedrijven. We helpen je graag verder aan een professioneel huisstijlontwerp voor jouw onderneming. Bekijk nu het starter pakket voor slechts € 199 exclusief btw voor de kosten huisstijlontwerp!

To top
Chat openen
Stuur ons een berichtje voor meer informatie of vragen via WhatsApp.