Het nieuwe Google Circle to Search: wat is het?

21 februari 2024
Nieuws
JKC Media B.V.

Google introduceert een gloednieuwe manier van zoeken: Google Circle to Search. Wat houdt het precies in? En wie kunnen er gebruik van maken? 

Wat is Circle to Search?

Circle to Search is een nieuwe zoekfunctie van Google. Door op je nieuwe Android-smartphone iets te omcirkelen of markeren krijg je suggesties voor het product of kun je een vraag stellen. Door het toepassen van AI weet Google waar het om gaat. Je kunt een vraag stellen als ‘Wat is dit?’ of ‘Waar vind ik dit?’. Google geeft je dan een klein paneel met resultaten. Zo vind je een bepaald kledingstuk binnen een paar seconden en is ellenlang zoektermen invoeren en al scrollend zoeken verleden tijd.

Wat kun je precies doen? Je kunt iets in een afbeelding of video selecteren door het te omcirkelen, te highlighten, te tappen of een bepaald gebied te tekenen. Je opent de functie door lang te drukken op de startknop of navigatiebalk. Daarna kun je in elke app op je telefoon iets omcirkelen of selecteren. Zo krijg je meer informatie zonder van app te wisselen.

Google Cirle to Search - JKC Media

Bron: Google

Wat is er concreet allemaal mogelijk met Circle to Search?

  • Je kunt objecten identificeren
    Je ziet bijvoorbeeld een toffe vaas op een foto online en je wilt deze ook aanschaffen. In plaats van scrollend te zoeken naar vazen in een zoekmachine, omcirkel jij de vaas en heb je de relevante resultaten direct.
  • Je kunt meer leren over mensen of plekken
    Benieuwd naar meer informatie over bepaalde beroemdheden of monumenten, maar kom je niet op de naam? Of wil je graag direct meer informatie zonder de app te verlaten? Omcirkel de persoon of het monument en voilà, je hebt gelijk meer informatie.
  • Je wilt een bepaald woord of stuk tekst opzoeken
    Je komt een woord tegen dat je niet begrijpt en wilt gelijk uitleg, zonder een online woordenboek erbij te pakken. Highlight het woord en je ziet het antwoord gelijk.

Multisearch is al langer mogelijk op Google, waarbij je tegelijk met tekst ook afbeeldingen kan zoeken. Maar Circle to Search is nog makkelijker toe te passen via je mobiel.

Voor wie is het beschikbaar?

Helaas, nog niet iedereen kan al van deze functie genieten. Circle to Search is 31 januari gelanceerd voor bepaalde Android telefoons, zoals de Google Pixel 8 en 8 Pro en nieuwe Samsung Galaxy S24-smartphones. De kans is groot dat de functie ook naar andere Android-smartphones komt.

Bron: Google

Gloednieuwe feature

Circle to Search is een gloednieuwe feature. Dat betekent dat er de komende tijd dus nog volop dingen aan aangepast worden en er nog veel mee geëxperimenteerd wordt. De vraag is dus hoe de functie zich gaat ontwikkelen en hoe je er met jouw producten en diensten nog beter op kunt inspelen.

Een professionele, vernieuwde website nodig voor jouw producten? JKC Media gaat aan de slag met jouw website of webshop.

To top
Chat openen
Stuur ons een berichtje voor meer informatie of vragen via WhatsApp.