Blogs schrijven, hoe moet ik beginnen?

19 februari 2018
Marketing
JKC Media B.V.

U bent ondernemer, u heeft een mooie website laten ontwikkelen of heeft deze zelf vormgegeven. En nu, marketing? Bloggen is een goed voorbeeld van content marketing, je informeert hiermee de potentiële klanten zeer vrijblijvend met uw kennis en advies. Daarom gaan wij u in enkele stappen uitleggen hoe u kan beginnen met blogs schrijven.

Stap 1 – Weten waarover u blogs gaat schrijven

Het beste is om over onderwerpen te schrijven waarbij u zelf de meeste kennis heeft in uw eigen vak. Als u echt niet een onderwerp kan verzinnen kan u een van de volgende ’templates’ gebruiken om uw blog te starten.

“10 manieren om uw…”

“…., hoe moet ik beginnen?”

“10 stappen om….”

“Do’s en Don’ts bij….”

“Stappenplan…”

“Waar moet u op letten bij..”

Het belangrijkste is om mensen echt te lokken om uw artikel te gaan lezen en naar uw website toe te brengen.

Wat ook handig is bij het kiezen van een onderwerp is het kijken in de Google Keyword Planner (in het Nederlands ‘Google Zoekwoordplanner’). Dit is een gratis tool van Google om te kijken hoevaak er op welke zoekwoorden wordt gezocht en welke zoekwoorden u dus ook het beste kan gebruiken om uw het onderwerp van uw blog te verzinnen.

Stap 2 – Maak een mindmap

Deze stap is optioneel, als u eenmaal vaker blogs schrijft zal u merken dat u dit steeds minder nodig zal hebben tijdens het blogs schrijven.

Maar in ieder geval, maak een mindmap. Dit kan snel en gemakkelijk met online tools als Bubbl.us. Verzamel in uw mindmap onderdelen die u in uw blog kan behandelen.

Ter voorbeeld, u wilt een blog schrijven wat u moet doen om meer websites bezoekers te krijgen dan zet je bijvoorbeeld in je mindmap:

  • Social media
  • Google/zoekmachine’s
  • Adverteren –> Lokaal en Online

etc. etc.

Stap 3 – Begin met blogs schrijven!

Begin gewoon met blogs schrijven, als u eenmaal bezig bent lukt het meestal best aardig. Als u niet zeker bent over uw blogpost laat dan een vriend/kennis/collega er even naar kijken. Meestal kan iemand anders weer fouten opvallen die u zelf nog niet heeft gezien. Erg handig dus!

i SEO Optimaliseren

Blogs zijn natuurlijk niet alleen handig om website bezoekers om te zetten naar leads maar ook om uw ‘Page Authority’ (‘Pagina Autoriteit’) omhoog te halen, beter gevonden te kunnen worden via meerdere zoekwoorden met uw website en om mensen op Social media sneller te lokken om uw website te bezoeken.

Echter is het wel belangrijk dat u onthoud dat u blogs schrijft voor mensen niet voor google. Dus ga geen rare zinnen maken zodat u wellicht beter gevonden kan worden in Google want Google heeft hier een geavanceerd systeem voor om dit soort ‘spam acties’ te voorkomen en zal uw website hier ook mee straffen door deze uit de zoekresultaten te halen.

Maar in ieder geval:

  • Het is goed om meerdere keren het zoekwoord op een natuurlijke manier in uw tekst te laten komen
  • Probeer zoveel mogelijk woorden te gebruiken, minimaal 300 maar een blogpost vanaf 900+ woorden is het best.
  • Link relevante pagina’s in uw blogpost, bijvoorbeeld van handige online tools die relevant zijn bij uw blogpost.
  • Plaats minimaal 1 afbeelding in uw blogpost die relevant is aan uw blogpost en zorg dat het zoekwoord op een natuurlijke manier in uw ‘alt description’ staat.
  • Zorg ervoor dat het zoekwoord minimaal in een heading (H1 t/m H6 staat)
  • Maak een goede Meta Title en Meta Description, zorg ervoor dat uw zoekwoord minimaal 1x in beide voorkomt op een natuurlijke manier.

 

Lukt het nog steeds niet?

Wij bieden ook uitleg op maat aan voor het schrijven van blogs, kom hiervoor in contact met ons voor meer informatie.

To top
Chat openen
Stuur ons een berichtje voor meer informatie of vragen via WhatsApp.