Wat zijn nu de absolute don'ts voor SEO anno 2018? Lees hier meer over de blackhat SEO technieken welke u moet vermijden! - JKC Media B.V.

U heeft een website en heeft zich besloten om te verdiepen op het gebied van SEO (Search Engine Optimalisation) om zo beter gevonden te worden in Google? Goed bezig, maar vermijd deze absolute 10 don’ts voor SEO om te voorkomen dat uw website er op achteruit gaat of zelfs verbannen wordt uit de Google zoekmachines.

 

Want laten we maar direct eerlijk met u zijn. Google is echt niet gek, dus denk ook niet Google voor de gek te houden door een van deze ‘trucjes’ te gebruiken.

 

1. Witte tekst op een witte achtergrond


Deze ‘truc’ heeft vroeger ooit nog gewerkt, maar tegenwoordig kan dit echt niet meer. Hoe werkte dit? Google probeerde altijd de meest relevante websites te tonen op basis van uw zoekwoord. Als jij 500x (bij wijze van spreken) het zoekwoord op uw website had gezet dan vond google uw website erg ‘relevant’. Maar uiteraard zou het er niet fatsoenlijk uit zien voor de website bezoekers, dus zette ze de teksten met een witte kleur op een witte achtergrond zodat het leek dat er niet stonden.

Google kwam hier gelukkig al snel achter en heeft dit in haar eerstvolgende update al opgelost. Maar dit werkt voor de duidelijkheid dus niet! Dit vinden wij tot nu toe echt een van de slechtste absolute don’ts voor SEO in de geschiedenis.

 

2. Startpagina links

 

Dat mensen dit nog steeds doen is ongelofelijk. Wat mensen hiermee proberen te bereiken zijn zogenoemde ‘backlinks’, dit houdt in dat een andere website een linkje plaatst naar uw website. Hoe meer ‘authoriteit’ de website is waarop de backlink naar uw eigen website staat hoe beter dat is voor jou eigen website en de posities hiervan in de zoekmachines (in het algemeen gezien).

Wat uiteraard niet de bedoeling van Google is om dit soort ‘spammy’ websites uw link te zetten. Als u geluk hebt kan het tijdelijk een klein beetje helpen. Maar al snel komt Google ‘erachter’ en bent u weer terug bij af, of bent u nog verder in de zoekresultaten gezakt.

Mocht u al uw link naar uw website hierop staan, probeer dit dan zo snel mogelijk ongedaan te maken door bijvoorbeeld de verplichte backlink die u naar de desbetreffende startpagina moet plaatsen te verwijderen. Als dat niet helpt heeft Google ook een uitkomst, via de Google Search Console kunt u dit soort links ‘afwijzen’ zodat Google hier geen rekening meer mee houdt.

 

3. Backlinks kopen

 

Op internet is er ook veel aanbod om ‘backlinks’ te kopen via websites als Fiverr of via advertenties op spammy websites. Dit is uiteraard niet de bedoeling om op die manier aan backlinks te komen. Google herkent dit soort backlinks namelijk en zal hier je website ook op ‘straffen’. We raden u aan om op een eerlijke manier aan backlinks te komen, dit door bijvoorbeeld gastartikelen te publiceren op andere blogs. Of bijvoorbeeld erom vragen wanneer iemand uw bedrijf noemt in zijn/haar website.

 

 

4. Te veel zoekwoorden ‘proppen’ op een pagina

 

Probeert u doormiddel van een speciale landingspagina potentiële klanten te bereiken? Super, en daar is ook niets mis mee. Mits de content op die landingspagina wel uniek is en niet vol ‘gespamt’ is met het zoekwoord waarop u wenst gevonden te worden. En begrijp het niet verkeerd, als u op een natuurlijke manier het gewenste zoekwoord kan laten terugkomen in de pagina is dat goed. Maar als het te spammy wordt dan kan dit negatief zijn en kan Google u hier mogelijk op ‘straffen’.

 

Voorbeeld: Wilt u een maatwerk schoenen laten maken? Schoenmaker Justin kan maatwerk schoenen laten maken. Wilt u ook maatwerk schoenen laten maken? Kom dan in contact met ons, de maatwerk schoenen laten maken specialist!

 

En dan mag u raden op welk zoekwoord bedoeld was om op te ranken ;).

 

 

5. Dubbele content

 

U probeert speciale landingspagina’s te maken of heeft u meerdere handelsnamen voor uw bedrijf? Prima, maar zorg ervoor dat alle content uniek is. Dubbele content wordt snel opgemerkt door Google en wordt dan uiteraard ook ‘afgestraft’.

 

 

 

Wat zijn wel de juiste manieren om aan mijn SEO te werken voor mijn website?

Goede vraag, en het zou zonde zijn als we dat al direct in dit artikel zouden vermelden. Daarom raden wij u aan ons te volgen op een van onze social media kanalen en op de hoogte te blijven van onze artikelen. We streven naar minstens 1 artikel per week waarmee u ook op de hoogte blijft van de beste tips & tricks en de laatste nieuwtjes!

JKC Media B.V.

Author JKC Media B.V.

JKC Media is het internetbureau voor ZZP & MKB! Wij ontwikkelen WordPress websites, webshops en ontwerpen complete huisstijlen voor bedrijven en ondernemers.

More posts by JKC Media B.V.

Laat een reactie achter

Open chat