7x de voordelen van een WooCommerce webshop

23 maart 2023
Nieuws
Demi van Opstal

Bij het ontwikkelen van webshops maakt JKC Media gebruik van WordPress WooCommerce. Waarom wij zo’n fan zijn van deze plug-in? Je leest alle voordelen van WooCommerce in onze nieuwste blog.

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een plug-in van WordPress, een van de meest gebruikte contentmanagementsystemen ter wereld. Hiermee integreer je je webshop volledig in je website. Met WooCommerce is het mogelijk veel verschillende fysieke en digitale producten te verkopen. Het is een gratis e-commerce winkelsysteem binnen WordPress.

WooCommerce is zelfs het grootste e-commerce software platform van de wereld. De software is verantwoordelijk voor meer dan 30% van alle online winkels.

Voordelen woocommerce webshop

Wat zijn de voordelen van WooCommerce?

Wanneer je besluit WooCommerce toe te passen op jouw website, kom je de vele voordelen al snel tegen. We vertellen je waarom deze plug-in een goede optie is wanneer jij een webwinkel begint.

1. WooCommerce is geschikt voor de verkoop van allerlei soorten producten

Je kunt in jouw webshop met WooCommerce allerlei producten aanbieden. De winkelmogelijkheden zijn erg groot: van fysieke producten als kleding en accessoires tot digitale producten als e-boeken en entreetickets.

2. Er zijn vele extra plug-ins beschikbaar

Voeg meer opties aan jouw WooCommerce webwinkel toe met (gratis en soms betaalde) extra plug-ins. Hiermee automatiseer je zaken als betalingen en verzendingen. Bovendien worden deze plug-ins goed onderhouden waardoor je verzekerd bent van een goede werking.

3. Het is makkelijk opschaalbaar

Met WooCommerce is opschalen een eitje. De technische uitbreidingen zijn binnen de kortste keren gedaan. De plug-in is voor zowel kleine als grotere ondernemingen een aanwinst. Wanneer je uitbreidt en je website wat trager wordt, upgrade je naar een sneller pakket. Met WooCommerce via WordPress houd je alles in eigen hand en zit je niet vast aan bepaalde voorwaarden en prijzen bij bijvoorbeeld een beheerder.

4. WooCommerce is eenvoudig in gebruik

Om WooCommerce te gebruiken heb je geen hoogstaande technische kennis of vaardigheden nodig. Producten toevoegen en informatie bewerken doe je makkelijk zelf. Ook krijg je een duidelijk overzicht van orders en voorraden met de rapportagefunctionaliteit in de plug-in, zodat jij een helder inzicht hebt in jouw WooCommerce webshop.

Aangezien je website gemaakt is met WordPress, is de site rondom je webshop inrichten ook eenvoudig. Met WordPress kies je makkelijk een thema voor jouw website, maak je makkelijk pagina’s aan en voeg je teksten en afbeeldingen toe.

Een professionele website/webshop maken met WooCommerce die ook SEO-proof is en gericht is op de toekomst, vraagt vaak om meer expertise. JKC Media helpt je daar graag bij.

Voordelen woocommerce webshop

Zonnepanelensuper.nl: een voorbeeld van een WooCommerce webshop die JKC Media ontwikkelt

5. WooCommerce is SEO-vriendelijk

WooCommerce is verder SEO-vriendelijk. Naast de algemene Yoast SEO plug-in is er een Yoast WooCommerce SEO plug-in. Hiermee krijg je tips en tricks om de SEO van jouw website en webshop onder handen te nemen voor een betere vindbaarheid. Bij een online webshop is goed gevonden worden in de zoekmachines namelijk essentieel. De specifieke Yoast plug-in voor WooCommerce helpt je met zaken als Yoast SEO broodkruimels configureren en sitemaps aanpassen, alles voor betere bezoekersaantallen.

6. Het is een open-source oplossing, wat geen licentiekosten betekent

WooCommerce is gratis te gebruiken. Je zit dus niet vast aan maandelijkse betalingen aan een beheerder voor je webshop systeem. Je hebt gratis en betaalde extensies, die je zelf extra kunt inschakelen.

7. Je krijgt inzicht in statistieken

Zoals we al aangaven heb je met WooCommerce goed inzicht in jouw webshop. Want hoe meer je weet over jouw klanten en hoe ze zich in jouw webshop gedragen, hoe beter je op hun behoefte in kunt spelen. Oftewel: je kunt optimalisaties toepassen in bijvoorbeeld de user experience van je website. In een overzichtelijk dashboard zie je de omvangrijke analyse over jouw webshop. Klik door de resultaten omtrent je producten, bestellingen en inkomsten.

Koppel WooCommerce aan Google Analytics voor een nog completer beeld.

Een WooCommerce webshop laten maken door JKC Media

Heb jij een volledig nieuwe website met webshop nodig? JKC Media gaat voor jou aan de slag en voorziet je van een professionele, moderne WordPress website (met WooCommerce webshop). Als internetbureau weten wij precies wat nodig is voor jouw bedrijf en webshop. Neem vrijblijvend contact op met JKC Media: we horen graag van je!

To top
Chat openen
Stuur ons een berichtje voor meer informatie of vragen via WhatsApp.